latinica  ћирилица
12/01/2018 |  17:33 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Српска листа против укидања Специјалног суда

Српска листа неће гласати да се формира војска /самопроглашеног/ Косова и против је иницијативе о укидању Специјалног суда за ратне злочине "ОВК", рекао је министар за заједнице и повратак у Влади у Приштини Далибор Јевтић.

Јевтић је на састанку са командантом КФОР-а Салваторе Цоћијем истакао да КФОР јесте и треба да остане главни гарант мира и стабилности на Косову и Метохији, саопштено је из кабинета министра за заједнице и повратак.

Он је рекао да је интерес свих да Косово буде мјесто гдје ће сви грађани бити безбједни и да се за то залаже и да на томе треба сви да раде.

Јевтић је истакао да су забрињавајући посљедњи инциденти који су се догодили у повратничким срединама у којима је за три дана двјема повратничким породицама у Клини и Истоку запаљено сијено, "нанесена штета која није само материјална већ и која уноси страх, као и протести у Ђаковици због којих расељени нису могли да посјете свој град на Божић".

"Мора се обратити више пажње управо на ова места како би се повратничке средине у којима је безбедност често крхка, у потпуности и превентивно заштитиле", додао је Јевтић.

Извор: Срна