latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:32 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

Помоћ ђаку пјешаку Страхињи Живковићу (ВИДЕО)

Откако смо прије петнест дана објавили причу о Страхињи Живковићу који из села Шип, удаљеног двадесет километара од Пала, сваки дан препјешачи 12 километара до школе, његов живот се у много чему промијенио. Посјетили су ге и учесници кампа кошаркашког клуба Игокеа из Лакташа који су му уручили пригодне поклоне, као и дрес овог клуба.
Помоћ ђаку пјешаку Страхињи Живковићу - Фото: РТРС
Помоћ ђаку пјешаку Страхињи ЖивковићуФото: РТРС

Након приче објављене у нашем Дневнику многи су се јавили да помогну паљанском ђаку пјешаку. У кошаркашком клубу Игокеа из Лакташа, одлучили су да за вријеме зимског кампа на Јахорини Страхиња буде њихов специјални гост.

"Ја сам имао прилику да погледам репортажу на РТРС-у и пошто смо већ планирали да радимо камп дошли смо на идеју да га посјетимо и да му укажемо пажњу и да направимо дружење са њим због те његове приче. Надамо се да ће то даље помоћи подизању свијести и помоћи му у даљем одрастању", рекао је координатор рада млађих категорија КК Игокеа Лакташи Дарко Тркуља.

Страхиња је у ријетким тренуцима имао прилику за дружење са кошаркашком лоптом. Није крио изненађење због ове посјете јер има жељу да тренира кошарку.

Према ријечима директорке школе "Србија", Сање Марковић, још није ријешено питање смјештаја за Страхињу. Ускоро ће почети друго полугодиште, а ако му не буде обезбијеђен смјештај, Страхиња ће и даље пјешачити 12 километара сваког дана.