latinica  ћирилица
12/01/2018 |  15:18 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

"Електро-Херцеговина" наплатила сва текућа потраживања (ВИДЕО)

Дистрибутивно предузеће "Електро-Херцеговина" у протеклој години наплтило је готово сва текућа потраживања од потрошача, а наплаћен је и значајан дио старог дуга.
Електро Херцеговина - Фото: РТРС
Електро ХерцеговинаФото: РТРС

Захваљујући модернизацији мреже, значајно су смањени и дистрибутивни губици.

У протеклој години два милиона марака уложено је у трафо станице и дистрибутивну мрежу, а ефекти се већ виде. 

"Смањен је број прекида, али и трајање прекида у напајању", рекао је извршни директор за техничке послове "Електро-Херцеговине" Небојша Рикало.

Значајна инвестиција било је и опремање мјерних мјеста, односно замјена старих бројила и уградња, нових са могућношћу даљинског очитавања. У 2016. години дистрибутивни губици први пут у посљедњих 20 година пали су испод десет одсто, а у 2017.години забиљежен је додатни пад. 

"Имали сно 9,68 одсто, што је заиста одлично", додао је Рикало.

Да је ред заведен и у сектору наплате, потврђују подаци да су у прошлој години напалаћена сва текућа потрошња, а измирено је и милион и по марака старих дуговања. 

"Стара дуговања наплаћујемо кроз репрограм, па је и Индустрија алата готово у потпуности измирила дуг. Ту су још водоводи, општине...", навео је Драган Гаџа из Сектора снабдијевања "Електро-Херцеговине"

Вишемилионски дуг билећког Водовода, који је био апсолутни рекордер, такође се смањује, а уз посредовање Владе, у току су преговори око припреме дугорочног репрограма за стари дуг тог предузећа. Домаћинства су измирила сву текућу потрошњу, док су стара дуговања у овој категорији минимална.