latinica  ћирилица
12/01/2018 |  14:16 | Аутор: РТРС

ПДП тражи од премијерке Српске да одговори на питања

Из ПДП-а позвали су данас предсједника Владе Републике Српске Жељку Цвијановић да одговори ко је, како кажу, опљачкао буџет Српске и ко је кривац за криминал и корупцију.
ПДП -
ПДП

Из ПДП-а у данашњем саопштењу питају премијера "зашто је на почетку ове године рекордна задуженост Српске, зашто стотине младих људи дневно напусти Српску и зашто је демографска слика најлошија у историји Републике".

Из ПДП-а питају "гдје су паре од непостојећих представништава, у чијим џеповима су завршиле паре исплаћене сумњивим лобистичким кућама, зашто су пензије најниже у региону и гдје су три милијарде евра које су нестале за вријеме власти СНСД-а".

ПДП тражи и одговоре на питања зашто се пјевачице на приватне наступе довозе хеликоптером Српске и зашто људи гину на наплатним кућицама, у које су се "спискали милиони марака".

"Тужно је слушати премијера Српске, која сањари да је војни стручњак, иако о томе не зна ама баш ништа, али вјерујемо да ће се, у интересу народа, брзо пробудити, почети радити свој посао и хитно одговорити на постављена питања", наводи се у саопштењу ПДП-а.

Из ове партије додају да једино таквим радом, предсједник Владе може да докаже да му је стало до Српске.

Премијерка Српске Жељка Цвијановић истакла је јуче да је изјава српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, да "власти Српске треба да ставе памет у главу" да би се питање учешћа Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ ријешило на прави начин, у његовом маниру с обзиром на то да "када се очекује акција онда га нигдје нема, али је увијек ту да накнадно нешто кобајаги протумачи".

"Он је у суштини избјегао да присуствује овогодишњем свечаном дефилеу у којем су учествовали припадници МУП-а Републике Српске и цивилног сектора поводом Дана Републике и сада покушава да се оправда", рекла је Цвијановићева.

Извор: СРНА