latinica  ћирилица
11/01/2018 |  20:00 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

ФБиХ: Нема договора о одржавању сједница о буџету

На састанку представника Владе Федерације БиХ и колегијума оба дома федералног Парламента није постигнут договор о одржавању сједница парламента на којима би био разматран буџет за 2018. годину. Након тросатног састанка који је завршен у 18.15 часова саопштено је да би наредни састанак о истој теми требало да буде одржан у понедјељак, 15. јануара, преносе федерални медији.
ФБиХ - Фото: РТРС
ФБиХФото: РТРС

Предсједавајућа Дома народа Парламента ФБиХ Лидија Брадара изјавила је да су на састанку одређени ставови ипак приближени, иако за враћање изгубљеног повјерења треба времена.

"Свјесни смо своје одговорности за усвајање буџета, али исто тако свјесни смо и важности очувања партнерских односа у интересу и грађана и народа у ФБиХ. Надам се да ћемо у понедјељак разговоре привести крају и да ћемо ускоро одржати сједнице оба дома Парламента", рекла је Брадара.

Предсједавајући Представничког дома Парламента ФБиХ Един Мушић рекао је да учесници разговора настоје да превазиђу садашње стање у том дому и да се нада да ће Федерацију ускоро увести у "законит финансијски амбијент".

Мушић је напоменуо да је до краја јануара неопходно да ФБиХ има усвојен буџет или одлуку о привременом финансирању, а пожељно би било то окончати и много раније.

Састанку су у име Владе ФБиХ присуствовали премијер Фадил Новалић и његови замјеници - министар рада и социјалне политике Веско Дрљача и министар финансија ФБиХ Јелка Милићевић.

Извор: СРНА