latinica  ћирилица
11/01/2018 |  17:05 | Аутор: РТРС

"Иванићева изјава - потврда колико су СДС, ПДП и НДП одметнути од институција Српске"

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је изјава српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића, да "власти Српске треба да ставе памет у главу" да би се питање учешћа Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ ријешило на прави начин, у његовом маниру с обзиром на то да "када се очекује акција онда га нигдје нема, али је увијек ту да накнадно нешто кобајаги протумачи".
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

"Он је у суштини избјегао да присуствује овогодишњем свечаном дефилеу у којем су учествовали припадници МУП-а Републике Српске и цивилног сектора поводом Дана Републике и сада покушава да се оправда", рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је Иванић прошлогодишњи дефиле поводом Дана Републике назвао смијешним, вјероватно умишљајући како је он велики предсједник неке велике земље, па ће пред њим дефиловати десетине хиљада униформисаних учесника.

"Нама није смијешно, већ је тужно, да неки функционер назива смијешном било коју манифестацију у којој учествују припадници МУП-а Републике Српске или било који њени грађани. Ми смо, рецимо, у Влади Републике Српске поносни на такве догађаје и размишљамо како да их унапређујемо", поручила је Цвијановићева.

Она је у изјави за Срну оцијенила да Иванићеву формулацију да, како каже, "власти Републике Српске треба да ставе памет у главу" да би се питање учешћа Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ ријешило на прави начин, не треба посебно коментарисати јер је она само потврда колико су Иванић и његове колеге из СДС-а, ПДП-а и НДП-а, које су на власти на нивоу БиХ, одметнути од институција Републике Српске.

"Кад каже да би волио да је његов претходник у Предсједништву БиХ из СНСД-а тражио да се то питање другачије регулише, онда га морамо подсјетити да за вријеме његовог претходника такви проблеми нису ни постојали. Они постоје сада, за вријеме Иванићевог мандата, па би он могао барем покушати да понешто и ријеши", истакла је Цвијановићева.

Извор: СРНА