latinica  ћирилица
11/01/2018 |  12:55 ⇒ 18:32 | Аутор: РТРС

ФЗО уплатио 100.000 КМ за лијечење Александра Гајића

Фонд здравственог осигурања Српске уплатио је 100.000 КМ за лијечење једногодишњег Александра Гајића из Глумине код Зворника који болује од агресивног тумора на малом мозгу, изјавила је Срни вршилац дужности директора Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству Јасминка Вучковић.
Александар Гајић - Фото: РТРС
Александар ГајићФото: РТРС

Вучковићева је нагласила да ће Фонд сукцесивно, у договору са Александровим оцем и на основу налаза из клинике у Минхену, уплаћивати потребна средства, те да новац неће бити препрека када је ријеч о дјететовом здрављу.

Она је рекла да је породица Гајић јуче званично послала захтјев Фонду, након чега је одржана сједница Комисије Фонда за додјелу средстава.

- Свакодневно смо у контакту са породицом. Задња информација је да дијете данас излази из болнице у Минхену да се мало одмори, да би наставио терапију сљедеће седмице, и да се боље осјећа - рекла је Вучковићева.

Она је додала да ће Фонд званично минхенској клиници упутити мејл да им се достави информација о здравственом стању Александра и које услуге даље планирају пружити.

Према њеним ријечима, захтјев породице Гајић је за сада једини који је стигао у Фонд.

Жељко Гајић, Александров отац, рекао је раније Срни да је дјечак смјештен на Клинику "Швабинг" у Минхену, гдје је прошле седмице почео да прима терапије.

Он је подсјетио да је до тада, од потребних 391.100 евра, прикупљено 50.000 евра и да је тај износ одмах уплаћен клиници у Минхену.

Извор: СРНА