latinica  ћирилица
10/01/2018 |  18:40 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

МУП Црне Горе прекинуо међународни ланац кријумчарења марихуане

Припадници црногорске полиције пресјекли су међународни ланац кријумчарења марихуане морским путем који је водио од Албаније ка Италији, те да је захваљујући њиховим сазнањима истовремено у Албанији откривено 600 кг марихуане.
Лист канабиса - Фото: AFP
Лист канабисаФото: AFP

 У саопштењу црногорског МУП достављеног Танјугу, Сектора граничне полиције су, поступајући по подацима добијеним захваљујући размјени информација са колегама из Италије и Албаније, извели вишедневну акцију којом су пресјекли ланац међународног кријумчарења марихуане морским путем, који је водио од Албаније ка Италији и даље, ка другим земљама Европске уније.

Службеници Сектора граничне полиције су, како се наводи, том приликом у два наврата, 6. јануара и данас, заплијенили укупно три пловила у којима је затечено укупно пет лица.

Захваљујући подацима до којих су службеници СГП потом дошли и дали колегама у Италији и Албанији, у Албанији је откривено 600 килограма марихуане која је, како се сумња, била намијена међународном кријумчарењу употребом пловила која је ЦГ полиција лоцирала и запленила.

Од наведених пет лица која су затечена у близини пловила су узете изјаве а добијени подаци ће бити уступити колегама у Албанији и Италији, ради кривичног процесуирања овог предмета.

Извор: (Танјуг)