latinica  ћирилица
09/01/2018 |  16:42 | Аутор: РТРС

Амерички извиђачки авион примијећен у тренутку напада на руску базу

Амерички извиђачки авион "Посејдон" примијећен је између Тартуса и Хмеимима током напада дрона на руску војну базу у Сирији, који су извршили терористи, саопштено је из руског Министарства одбране.
Амерички извиђачки авион РС-135 (Фото: Flickr/Lance Cheung) -
Амерички извиђачки авион РС-135 (Фото: Flickr/Lance Cheung)

У саопштењу се наводи да је "чудна случајност" то да је током напада на руску базу амерички извиђачки авион дуже од четири часа летио изнад Средоземног мора на висини од 7.000 метара.

Из руског Министарства су изразили забринутост због изјава портпарола Пентагона Едријана Ранкина-Галовеја, који је изјавио да су технологије које су коришћене приликом напада на руску базу лако доступне на отвореном тржишту.

"Поставља се питање на које технологије су мислили, гдје је то 'отворено тржиште' и које специјалне службе продају податке о свемирском надзору", изјавио је за ТАСС извор из руског Министарства.

Из Министарства је раније саопштено да је у суботу, 6. јануара, на просторије руске војске у Хмеимиму и Тартусу извршен напад беспилотним летјелицама, које су биле под контролом терориста и да је руска војска уништила или преузела контролу над летјелицама.

Извор: СРНА