latinica  ћирилица
08/01/2018 |  10:32 ⇒ 13:58 | Аутор: РТРС

На Дан Републике појачане мјере безбједности

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да предузима појачане безбједносне мјере поводом прославе 9. јануара и позвало све грађане да Дан Републике прославе у миру и достојанствено.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач изјавио је да ће сутрашњу прославу Дана Републике у Бањалуци обезбјеђивати више од 700 полицајаца. Лукач је рекао Срни да ће 500 полицајаца учествовати у свечаном дефилеу у којем ће бити више од 2.000 људи.

Он је навео да су предузете све безбједносне мјере и извршене све припреме за централно обиљежавање Дана Републике у Бањалуци.

Подсјетивши да ће Дан Републике бити обиљежен широм Српске, Лукач је нагласио да ће полиција бити приправна.

Он каже да нема никаквих безбједносних пријетњи које би могле да наруше сутрашње свечаности у Бањалуци или било гдје у Српској.

Лукач је позвао грађане да сутра дођу у Бањалуку и присуствују свечаном обиљежавању Дана Републике Српске на миран, достојанствен и безбједан начин.

Из МУП-а Српске савјетују грађанима који буду жељели да прате сутрашњи свечани дефиле у Бањалуци, да поштују наредбе полицијских службеника на терену, те да не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете јер ће им бити одузети.

Грађанима се савјетује и да, ради лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, не носе руксаке и торбе, те да уз себе имају неки идентификациони документ, саопштено је из МУП-а Републике Српске.