latinica  ћирилица
08/01/2018 |  08:48 | Аутор: РТРС

Без проблема у одвијању саобраћаја

На већини путева у Републици Српској саобраћај се јутрос одвија редовно, вози се по сувим и мјестимично влажним коловозима, уз повећану опасност од одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Кањон Врбаса - Фото: РТРС
Кањон ВрбасаФото: РТРС

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један - Прњавор - Горња Вијака.

На дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, због изградње ауто-пута Бањалука - Добој, у зони укрштања са магистралним путем, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због санационих радова, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина - Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на дионици магистралног пута Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица, те на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионици Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, због чега се саобраћа једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ видљивост је због магле смањена на путним правцима Доња Ораховица-Шићки Брод-Симин Хан, Шићки Брод-Живинице-Витаљ-Олово, Каоник-Кисељак, Нови Травник-Невић Поље, Бугојно-Горњи Вакуф.

Ситнији одрони земље или камења учестали су на дионицама које пролазе кроз усјеке, као и преко планинских превоја.

Једном траком саобраћа се на магистралном путу М-14.2 Ресановци-Дрвар, због урушавања потпорног зида.

На граничном прелазу Градишка, на излазу из БиХ, чека се дуже од 60 минута.

На осталим граничним прелазима задржавања јутрос нису дужа од 30 минута.

Поводом Божића, до вечерас до поноћи забрањен је превоз експлозивних материја на подручју БиХ.

Извор: СРНА