latinica  ћирилица
06/01/2018 |  17:03 ⇒ 07/01/2018 | 11:02 | Аутор: РТРС

Владика Јефрем служио вечерње богослужење у Храму Христа Спаситеља (ФОТО/ВИДЕО)

Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем служио је вечерас, на Бадње вече, у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци вечерње богослужење. Богослужењу су присуствовали и предсједник Републике Српске Милорад Додик и српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.
Бадње вече у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци - Фото: РТРС
Бадње вече у Храму Христа Спаситеља у БањалуциФото: РТРС

Епископ Јефрем је пожелио вјерницима срећно Бадње вече и сутрашњи Божић, рекавши да је ово празник породице те да радошћу треба да испунимо своје срце и домове.

Епископ Јефрем у бесједи је поручио да више пажње посветимо потомству и да се подсјетимо помало заборављеног Божијег благослова који гласи- рађајте се и множите, напуните земљу и владајте њоме.

Епископ Јефрем (Фото: РТРС)

Литургији су присуствовали и званичници Српске који су свим вјерницима честитали Бадње вече и Божић са жељом да га прославе у миру и породичној срећи.

- Желим свима који у Српској прослављају Божић да празник проведу у миру са породицом, да буду окупљени и јединствени и да у том окупљању и јединству дочекамо и Дан Републике Српске и заједно још једном покажемо да смо као народ окупљени око истинских вриједности, посвећени Републици Српској као идеји слободе коју баштинимо већ неколико деценија - поручио је Додик.

Додик и Иванић на вечерњем богослужењу у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци (Фото: РТРС)

Срећан Божић свим грађанима у Српској и БиХ, који прослављају овај празник, пожелио је и српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

- Мир Божији, Хрисос се роди! Свим грађанима желим пуно среће и здравља, породичног задовољства и да ова година која долази буде пуно боља од ове која одлази - пожелио је Иванић.

Да сви грађани Српске овај дан прославе у миру, благостању и у кругу породице пожељела је предсједница Владе Српске Жељка Цвијановић која је присуствовала вечерњем богослужењу, освештању и паљењу бадњака у Храму Светог великомученика Георгија у бањалучком насељу Паприковац.

Жељка Цвијановић на вечерњем богослужењу у Храму Свети Георгије (Фото: СРНА)

- Свим грађанима срећно Бадње вече и Божић, као и Дан Републике Српске. Желим да поручим да је Република Српска политички стабилна, да институције раде свој посао и да у економском смислу сваког дана напредујемо, а сигурна сам да су пред нама добре перспективе - поручила је премијерка.

Након службе, у порти храма Свете Тројице, уз присуство бројних вјерника, обављено је налагање бадњака.

Бањалука- налагање бадњака (Фото: РТРС)

Радост Божића пренијела се и у домове вјерника. Многи од њих ће и у поноћ присуствовати литургији и тако дочекати најрадоснији празник- Божић.