latinica  ћирилица
18/12/2017 |  20:23 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Срби изабрали базу за СП у Русији

Ни Москва, ни Ростов, већ Калињинград! Фудбалска репрезентација Србије изабрала је базу у којој ће боравити током првом дијела Мундијала у Русији сљедеће године када ће одиграти три меча у групи Е са Костариком, Швајцарском и Бразилом.
Мјесто Светлогорск, Калињинград (Фото: ФСС) -
Мјесто Светлогорск, Калињинград (Фото: ФСС)

Делегација српске куће фудбала, која је у два наврата боравила у Русији, данас је донијела коначну одлуку да борави у мјесту Светлогорск које се налази на пола сата вожње од аеродрома Храброво у Калињинграду и удаљено је 25 минута вожње од центра града а у којем ће имати врхунске услове за тренинге и смјештај током најмање двије недјеље боравка у Русији.

- Мјесто је мирно, веома лијепо, омогућава нам пријатан боравак за припреме за сва три меча у групи. Увјерени смо да ће играчи имати одличне услове за рад и одмор, односно да ће бити задовољни условима за боравак у Русији - каже спортски диретор ФСС Горан Буњевчевић.

Занимљиво је да ће управо у Калињинграду на градском стадиону који се још гради "орлови" одиграти меч 2. кола против Швајцарске 22. јуна од 20 часова по локалном времену.

Домаћин је за експедицију Србије обезбиједио смјештај у хотелу Фалке резорт који подсјећа на замак и налази се на 400 метара од обале мора, на благом узвишењу изнад града.

- На два минута од хотела налази се терен на коме ће репрезентација тренирати и он је у одличном стању. Избором мјеста, хотела и терена мислим да је ФСС омогућио играчима заиста сјајне услове током учешћа и боравка на Мундијалу - додао је Буњевчевић.

У овом тренутку се још изводе ситнији грађевински радови на терену тренинг центра Балтија, граде се свлачионице, али најкасније до марта све ће бити урађено по ФИФА стандардима, са природном травом, салом за прес конференцију, трибином која прима 500 људи, и рефлекторима.

Извор: Вечерње новости