latinica  ћирилица
18/12/2017 |  18:19 ⇒ 21:16 | Аутор: РТРС

Родитељска кућа- помоћ и дјеци и родитељима (ВИДЕО)

За градњу Родитељске куће, у којој бораве дјеца обољела од најтеже болести, борила се и Добојка Бојана Ђурић.
Родитељска кућа - Фото: РТРС
Родитељска кућаФото: РТРС

Колико је недостајала Родитељска кућа увјерила се на властитој кожи, када је морала да напусти дом и пресели се у Бањалуку ради лијечења кћеркице Маше.

А Маша је весела осмогодишња дјевојчица из Добоја. Са најбољом другарицом кити јелку у свом дому и припрема поклоне за празнике.

Сада је добро, излијечена је и похађа школу. А само прије три године и празнике и рођендан чекала је на Одјељењу дјечије хематоонкологије у Бањалуци.

Тек што су пребродили поплаву у Добоју и остали без ичега, Маша се разбољела са дијагнозом акутне лимфобластне леукемије.

Мајци Бојани тешко пада када се присјети свега. Бројна испитивања, хемотерапије, борба која се, каже, чини без краја.

На сву њихову муку одвојеност од куће и породице и подстанарски живот падали су још теже.

- Наша дјеца нису смјела ни у градски превоз ни у такси јер то су дјеца са нарушеним имуним системом. Онда сам изнајмила стан поред клинике, на сваку терапију сам је носила, прича Бојана.

У највећој несрећи за родитеље, наду је унијела је акција "С љубављу храбрим срцима" и градња Родитељске куће. Имати заједнички кутак и дијелити у њему и добро и зло била је тек идеја.

За ту идеју Бојана се борила искрено и свим снагама иако је њена дјевојчица била пред крај терапија па у њој није ни боравила.

- То је једно велико олакшање. Они су сви заједно, дјеца имају с ким да се играју, мајке се разумији, једна другој је подршка, додаје Бојана.

Подршка и брига мање у најтежим тренуцима много значи, каже Машина мајка.

За њу Родитељска кућа заслужује сваку подршку.