latinica  ћирилица
18/12/2017 |  15:34 ⇒ 15:35 | Аутор: РТРС

Предсједник Српске честитао аустријском канцелару и вицеканцелару

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је у име грађана Српске и у своје име, честитку Себастијану Курцу поводом избора за канцелара Републике Аустрије.
Палата Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Републике СрпскеФото: РТРС

"Искрено вјерујем да ћете својим радом и залагањем значајно доприносити даљем развоју и просперитету Ваше земље и да ће Аустрија у великој породици европских народа остати једна од водећих земаља, фактор стабилности и економског развоја. Желим и овом приликом поновити опредјељење за додатно унапређење свеукупних односа између Републике Српске и Републике Аустрије, нарочито по питањима од заједничког интереса за наше грађане", наведено је у честитки предсједника Српске.

Додик је честитку упутио и вицеканцелару Аустрије Хајнц Кристијану Штрахеу.

"У име грађана Републике Српске и своје име упућујем Вам искрене честитке поводом Вашег избора за вицеканцелара Републике Аустрије и желим много успјеха у обављању ове високе и одговорне дужности", навео је предсједник Српске у честитки.

Додик је навео да је увјерен да ће Штрахе својим радом и залагањем значајно допринијети даљем напретку и просперитету Аустрије и њених грађана.

"Искористио бих ову прилику да Вас позовем да у што скорије вријеме посјетите Републику Српску како бисмо Вас поближе упознали са стањем и могућностима успостављања нових облика сарадње, као и унапређења свеукупних односа Републике Српске и Републике Аустрије", наведено је у честитки предсједника Српске.