latinica  ћирилица
18/12/2017 |  14:00 | Аутор: РТРС

"Извођачи радова на Студентском центру да отклоне недостатке"

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да они који су изводили радове на појединим објектима Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци морају под хитно да отклоне недостатке, које су недавно проузроковале временске непогоде праћене јаким вјетром.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Одговарајући на питање новинара у Бањалуци у вези са павиљоном четири Студентског центра "Никола Тесла" који прокишњава, Цвијановићева је истакла да је то нова грађевина, усељена прије годину-двије и да Влада очекује да извођачи радова под хитно отклоне недостатке.

Она је додала да је у сталној комуникацији са надлежнима у вези са рјешавањем проблема на свим објектима који су у Републици Српској претпрпјели штету од невремена, не само у Бањалуци и када је ријеч о студентским домовима, већ и када је ријеч о школама и другим објектима у општинама.

"Ти проблеми се отклањају. Пуно је лакше и једноставније тамо гдје имамо осигурану имовину и гдје се може убрзано ићи у процедуру", рекла је Цвијановићева.

Цвијановићева је, одговарајући на питање новинара, истакла да је од тога да ли ће лично посјетити неки од наведених објеката или не, важније да се отклоне проблеми.

Директор бањалучког Студентског центра "Никола Тесла" Зоран Бабић изјавио је јуче да се већ од суботе, 23. децембра, студенти могу усељавати у објекат трећег павиљона студентских домова оштећених у невремену које је погодило Бањалуку прије неколико дана, док се наредних 10 до 15 дана може очекивати санација кровова павиљона један и два.

Четврти павиљон, једини који је био у добром стању након олујног вјетра који је прошле седмице захватио подручје Бањалуке, према објавама студената, почео је да прокишњава протеклог викенда.

Извор: СРНА