latinica  ћирилица
18/12/2017 |  12:30 | Аутор: РТРС

Ван Гал: Вратио бих се фудбалу, али само како бих срушио Јунајтед

Холандски тренер Луј ван Гал изјавио је да нема намјеру да се врати клупском фудбалу, изузев потенцијалног позива великана из Премијер лиге, јер има велику жељу се реваншира бившем клубу Манчестер Јунајтеду због отказа.
Луис ван Гал - Фото: AP
Луис ван ГалФото: AP

Ван Гал је прошле године смијењен на Олд Трафорду, а на његово мјесто је стигао Жозе Морињо. Некадашњи шампион Европе са Ајаксом је чест критичар игара Јунајтеда под Португалцем, а недавно је истакао да је овај састав „црвених ђавола" много „досаднији него што је то била његова екипа".

"Највјероватније нећу водити ниједан тим. Уколико се деси да прихватим такву понуду, биће од јаког тима из Енглеске, само како бих срушио Јунајтед", рекао је Ван Гал за холандски „Телеграф".

Холанђанин је двије сезоне провео као менаџер Јунајтеда и за то вријеме освојио је ФА Куп.
Откад је напустио Јунајтед није пронашао ангажман (истина, није га ни тражио), а медији преносе да би желио на клупу Челсија или Арсенала, јер се сматра да су несигурне позиције Антонију Контеу и Арсену Венгеру.

Током дуге каријере Ван Гал је, осим Јунајтеда и Ајакса, водио Барселону, АЗ Алкмар, минхенски Бајерн и два пута репрезентацију Холандије.

Извор: РТС