latinica  ћирилица
18/12/2017 |  12:24 ⇒ 16:38 | Аутор: РТРС

Полицијска акција хапшења дилера дрогом у Црној Гори

Црногорска полиција ухапсила је јутрос у Подгорици седам особа и заплијенила 982 килограма марихуане, 1,7 килограма хероина и три килограма смјесе за увећање масе дроге, јавиле су подгоричке "Вијести". У Котору је настављена акција "Бока", у оквиру које се у стамбеном комплексу званом Пентагон, претресају станови који припадају члановима тзв. "шкаљарског клана".
Полиција Црне Горе (Фото: Policija Crne Gore) -
Полиција Црне Горе (Фото: Policija Crne Gore)

У акцији кодног имена "Трик" пресјечен је ланац уличне продаје дроге у Подгорици. Ухапшено је седам особа и заплијењено 982 килограма марихуане, 1,7 килограма хероина и три килограма смјесе за увећање масе дроге.

У Подгорици су такође у оквиру друге акције због нелегалног посједовања оружја ухапшене двије особе. 

Аутоматску пушку са два пуна оквира, подгоричка полиција је на основу оператинвног сазнања нашла закопану на Конику. Она је прослијеђена Форензичком центру ради вјештачења, како би се утврдило да ли је коришћена приликом неке егзекуције, рекао је саговорник Вијести.

Такође, поступајући по оперативним сазнањима, подгоричка полиција је претресла стан и друге просторије које користи С. Ж. Том приликом пронађена су два пиштоља, 193 комада муниције различитог калибра, спорогорећи штапин и 12 класова експлозива.

С. Ж. је ухапшен и биће приведен надлежном тужиоцу. 

Осим акција у Подгорици, у Котору је настављена  акција "Бока", у оквиру које се у стамбеном комплексу званом Пентагон, претресају станови који припадају члановима ткз. "шкаљарског клана". 

Акција је и даље у току.

Извор: Tанјуг, Вијести