latinica  ћирилица
18/12/2017 |  12:16 | Аутор: РТРС

Приход Жељезаре Смедерево 750 милиона долара

Жељезара у Смедереву, чији је власник кинеска ХБИС група /Хестил/, остварила је у овој години приход од 750 милиона долара, а у 2018. планира приход од милијарду долара, речено је на састанку предсједника Србије Александра Вучића са предсједником ове кинеске групе Ју Јонгом.
Жељезара Смедерево - Фото: илустрација
Жељезара СмедеревоФото: илустрација

Ју Јонг је информисао Вучића да је у току ове године ова жељезара произвела 1,5 милиона тона челика, те да је приход од 750 милиона долара за 433 милиона долара већи у односу на претходну годину.

Он је навео да су укупне инвестиције у жељезару у овој години износиле 160 милиона долара, а да је за сљедећу годину планирана производња 1,8 милиона тона челика, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

Ју Јонг је информисао предсједника Србије о развоју индустријске зоне Смедерево и исказао намјеру да у сљедећој години ХБИС група доведе знатан број компанија из Кине које би отвориле своје производне погоне у тој зони.

Он је захвалио Вучићу на континуираној подршци, истичући да је Србија направила велики напредак у економским реформама и економском развоју.

Вучић је изразио захвалност предсједнику Кине Си Ђинпингу, кинеском народу и предсједнику ХБИС групе за очување и данашње успјешно пословање Жељезаре Смедерево.

Он се осврнуо на велику бригу коју ова компанија посвећује радницима смедеревске жељезаре, додајући да она константно ради на побољшању радног окружења, услова рада и активно промовише обуку особља, користећи помоћ кинеског Министарства трговине у организацији обука у иностранству.

Вучић је рекао да је имресиониран резултатима које је кинеска компанија постигла у веома кратком року и додао да ће Србија остати посвећена блиској сарадњи са овом компанијом.

Извор: СРНА