latinica  ћирилица
18/12/2017 |  10:52 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Кошарац: Класична замјена теза у режији странака СЗП-а

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је да усвајање сета закона о акцизама у парламенту БиХ представља један од најтежих удараца странкама из Савеза за промјене, које су у протекле три године својим дјеловањем у заједничким органима власти у Сарајеву чиниле све да политички и економски ослабе Републику Српску и њене институције.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Они сада знају да више ништа не може зауставити нове инвестиције у привреду, улагања у инфраструктуру и економски развој Републике Српске. Зато ових дана толико и галаме износећи гомилу неистина на рачун СНСД-а и институција Републике Српске", рекао је Кошарац Срни.

Он је поручио да изјаве о наводној сарадњи СНСД-а и СДА представљају класичну замјену теза, те "израз фрустрације и немоћи" појединих представника Савеза за промјене.

"Истина је то да су званичници СДА, гледајући интерес ентитета у коме живе и раде, издали своје коалиционе партнере из СДС-а, ПДП-а и НДП-а на питању акциза. На свим другим питањима они су и даље заједно, што се показало на истој сједници на којој је усвојен сет закона о акцизама јер су након тога без проблема, гласовима СДА и СДС-а, пролазили поједини закони или кадровска именовања", упозорио је Кошарац.

Он је додао да ће се коалиционо партнерство СДА и странака Савеза за промјене видјети и на неколико наредних сједница Представничког дома, на којима ће се бранити буџет заједничких институција, али и чланови Колегијума Представничког дома, који имају подршку све мањег броја посланика.

"Једини озбиљан доказ да СДА и странке такозваног Савеза за промјене више нису у коалицији биле би оставке министара из СДС-а и ПДП-а у Савјету министара или Младена Босића са позиције замјеника предсједавајућег Представничког дома. А пошто се то неће догодити, било би добро да представници тих странака престану да обманују јавност и медије у Републици Српској", закључио је Кошарац.

Извор: СРНА