latinica  ћирилица
18/12/2017 |  09:23 ⇒ 09:29 | Аутор: РТРС

Стојковић: Повлачим се ако освојимо Мундијал

Голман Партизана и први чувар мреже репрезентације Србије Владимир Стојковић, имао је блиставу 2017. годину и најзаслужнији је што су "црно-бијели" прво изборили пласман у Лигу Европе, потом и европско прољеће, а без дилеме био је "први међу једнакима" када су у питању заслуге за пласман државног тима на Мундијал у Русији.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Он је најавио промјене у 2018. години, али није желио ништа прецизније да прича на тему потенцијалног трансфера у други клуб, само је истакао да му је минутажа у предстојећем периоду најважнија. Упркос томе што има 34 године, Стојковић тврди да оно најбоље тек долази и истакао које колеге највише цијени.

- Тек улазим у најбоље голманске године. Што си старији више добијаш на квалитету. Ван дер Сар је најбоље ствари у каријери почео да ради у 36. години, прешао у Манчестер, освојио Лигу шампиона са 38. Свиђају ми се Буфон и Хандановић, добар је исто и Шчесни, па и Тер Штеген - навео је Стојковић у интервјуу Тањугу.

На питање да ли размишља да послије Мундијала у Русији препусти мјесто на голу репрезентације неком од млађих колега (Рајковић, Свилар, Дмитровић) узвратио је контрапитањем.

- На основу чега бих уступио место у репрезентацији неком млађем голману после Светског првенства? Док си најбољи треба да играш, а ако то будем био ја, бранићу и после Русије. Али, добро, ево обећавам да ћу се повући из репрезентације ако освојимо Мундијал - са осмијехом је рекао голман који је на голу Србије стајао 78 пута, више него иједан други голман у историји, без обзира како се завала земља чији је Србија била дио.

Стојковићу ће Мундијал у Русији бити трећи у каријери. Прво је 2006. године у Њемачкој био трећи голман, 2010. године у Јужној Африци бранио је на све три утакмице, а памтиће се његов одбрањени пенал Лукасу Подолском у побједи против Њемачке 1:0.

Извор: Глас Српске