latinica  ћирилица
17/12/2017 |  20:58 ⇒ 21:02 | Аутор: РТРС

Крај ере, Кака потврдио да иде у пензију

Рикардо Кака је објавио да завршава са активним играњем фудбала.
Кака (фото:Sport klub) -
Кака (фото:Sport klub)

Таква одлука је била очекивана након што Кака у Орланду није остао послије половине октобра када је одиграо посљедњи такмичарски меч за Орландо Сити.

Он је своју одлуку објeлоданио за Глобо, послије разговора са својом породицом.

"Моја каријера професионалног играча се овдје завршава. Требало ми је мало времена да размислим и одлучим у миру. Причао сам са људима блиским мени, родитељима, братом, дјевојком и свастиком, са петоро људи. Било је вријеме за молитву захвалности и закључио сам да је вријеме да завршим са играњем фудбала", рекао је Кака.

Са Миланом је освајао све, од Лиге шампиона, италијанског Купа, Свјетског клупског првенства, а са Реалом је подизао трофеј Купа и ЛаЛиге.

"Сада ћу да се спремим да наставим фудбалски живот у другој улози. Волиo бих да радим као тренер, спортски директор или да будем у улози која комбинује послове на терену и у клубу. Милан ми је недавно послао једну понуду, видјећемо", рекао је Кака.

Бразилац је током каријере освојио и Свјетско првенство 2002. године, а посљедњи је прије Лионела Месија и Кристијана Роналда који је освојио Златну лопту, још давног 2. децембра 2007. године.

Извор: Агенције