latinica  ћирилица
17/12/2017 |  08:24 | Аутор: РТРС

Снијег отежава саобраћај

На подручју Мркоњић Града, Кнежева, Источног Сарајева, Сокоца и Фоче због снијега који пада јутрос се вози по заснијеженим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Снијег - Фото: СРНА
СнијегФото: СРНА

У Федерацији БиХ због интензивних сњежних падавина отежано се саобраћа на путним правцима Блажуј-Тарчин-Коњиц, Семизовац-Олово-Кладањ, Сарајево-Фоча, Ливно-Шујица-Купрес, Ливно-Гламоч-Млиништа, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље, Бихаћ-Босански Петровац-Кључ.

На ширем подручју Купреса, Гламоча и Босанског Грахова јачи удари вјетра стварају сњежне наносе.

Дежурне екипе предузећа за путеве су на терену и интервенишу на дионицама гдје је то потребно.

На дионицама које пролазе кроз котлине, уз ријеке и преко превоја магла и ниска облачност смањују видљивост и прегледност пута, па се возачима савјетује додатан опрез.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор због изградње ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим одвијања саобраћаја у зони укршатања са магистралним путем.

Због изградње моста у Крепшићу до 31. децембра обустављен је саобраћај на магистралном путу Лончари-Брчко један /граница Републике Српске/. За вријеме обуставе саобраћај се одвија регионалним путем Брчко-Церик, локалним путевима и улицама у насељу.

На магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица због клизишта саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини и регулисан је привременом саобраћајном сигнализацијим.

Кроз град Бијељину и даље је на снази забрана саобраћаја за све категорије возила у улицама 27. марта и Српске војске. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија искључиво обилазницом.

На магистралном путу на дионици Љубогошта-Пале због санације у тунелу Каловита Брда потпуно је обустављен саобраћај и одвија се обилазницом у непосредној близини тунела.

На регионалном путу Површнице-Лопаре завршена је планирана санација клизишта, али с обзиром на оштећења која нису обухваћена предметним радовима, остаје на снази забрана саобраћаја теретних возила, која су преусмјерена на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

И даље трају радови на дионици Лончари-Брчко један и Брчко два-Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

Радови се изводе и на дијелу магистралног пута у градској зони у Невесињу због чега је измијењен режим саобраћаја са постављеном привременом сигнализацијом. Радови се изводе свакодневно од 7.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача због активираних клизишта саобраћа се једном траком, наизмјенично.

У Бањалуци ће данас због одржавања манифестације "Зимзоград" од 8.30 до 20.00 часова бити обустављен саобраћај у Улици Краља Петра И Карађорђевића, на дијелу од раскрснице са Улицом Милана Тепића до раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ.

У Федерацији Бих саобраћај се одвија отежано, једном траком, због одрона на магистралним путевима Јабланица-Прозор и Ресановци-Дрвар, као и на дионици регионалног пута Олово-Рибница.

На ауто-путу Сарајево сјевер-Тарчин саобраћа се уз ограничење брзине од 80 километара на сат.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Извор: Срна