latinica  ћирилица
16/12/2017 |  12:14 ⇒ 15:08 | Аутор: РТРС

Приједор- Ускоро Бизнис центар за кретивну индустрију (ВИДЕО)

У Приједору ће ускоро почети с радом Бизнис-инкубациони центар јавног карактера чији ће корисници бити привредни субјекти из области креативне индустрије која се сматра једном од најбрже растућих грана привреде у свијету.
Приједор - Бизнис центар - Фото: илустрација
Приједор - Бизнис центарФото: илустрација

Архитекте, програмери, веб дизајнери и други представници такозване креативне индустрије, у Приједору ће у будуће радити под истим кровом. У понуди им је 12 добро опремљених канцеларија. Један од првих станара новог Бизнис центра биће Ајдин Мешић, власник предузећа за консалтинг.

Ајдин Мешић истакао је да га је обрадовао добро уређен амбијент Бизнис центра.

Вриједност пројекта је 133.000 КМ, а корисницима ће бити обезбијеђени сви неопходни услови за рад. Један од главних циљева је побољшање пословног окружења на територији града. 

- Тренутно припремамо правилник за улазак у Бизнс - инкубацијски центар, којим ће бити прописани улови под којим ће привредни субјекти користити овај центар. Биће то повољни услови - рекла је Зинајида Хошић, вођа пројектног тима.

Пројекат је од великог значаја за град Приједор, јер ће допринијети развоју креативне индустрије на овим просторима.

- Мислим да има много младих људи који би се укључили у ове процесе. Овдје су обезбијеђени повољни услови и под повољном цијеном, како би се помогао даљи развој креативне индустрије - нагласио је градоначелник Миленко Ђаковић.

Цијене закупа за пословне субјекте, који су тек основали предузећа, у првој години биће 35 одсто, а у другој 40 одсто цијене простора по квадратном метру, која у овој пословној зони износи девет марака.