latinica  ћирилица
15/12/2017 |  22:15 ⇒ 22:24 | Аутор: РТРС

Хор "Трибунија" обиљежио 10 година успјешног рада

Мјешовити хор "Трибунија" вечерас је у Дучићевој сали Музеја Херцеговине одржао годишњи концерт којим је обиљежио и десет година успјешног и плодоносног рада.
Мјешовити хор "Трибунија" у Дучићевој сали Музеја Херцеговине одржао годишњи концерт - Фото: СРНА
Мјешовити хор "Трибунија" у Дучићевој сали Музеја Херцеговине одржао годишњи концертФото: СРНА


Под управом Стојанке Гудељ и уз клавирску пратњу Боба Вучура, Требињци су уживали у богатом репертоару свјетовних и духовних пјесама.

Хор је од октобра 2007. године, када је основан, окупио четрдесетак пјевача, изградио препознатљив визуелни идентитет и богат репертоар.

Гудељева је истакла да се, осим деценије постојања хора, обиљежава и 125 година хорског пјевања у Требињу.

"Учествовали смо на готово свим свечаностима, приредбама и другим јавним наступима у Требињу, источној Херцеговини и у иностранству. Најлакше је било почети, а најтеже се одржати. Уложили смо велики труд и рад. Дружење и путовања држи чланове на окупу", рекла је Гудељева и изразила наду да ће се хору придружити још младих чланова.

Као солисти наступили су Марија Нинковић, Валентина Машић, Дражен Чучковић и Милисав Сукоњица.

Гости концерта су били професори Музичке школе Требиње Јелена Ковачевић, клавир, и Јелена Рајовић, гитара, као и кантаутор Ранко Слијепчевић.

Вучур, који је током свих претходних година на клавиру пратио наступе "Трибуније", подсјећа да је доста чланова оставило печат у хору.

"У сјећању остају дивна путовања и наступи. Сви који имају вољу и мисле да знају да пјевају, нека се прикључе хору", рекао је Вучур, напомињући да недостају мушки гласови.

Извор: Срна