latinica  ћирилица
14/12/2017 |  16:45 | Аутор: РТРС

Руси поручили амбасадору САД: Косово врати Србији, Америку Индијанцима!

Амбасадор САД у Русији Џон Хантсман одговорио је на питање: "Чији је Крим?" и разбјеснио Русе на друштвеним мрежама, који су му поручили да прво Америку врати Индијанцима, Косово — Србији, па да пусти кримски народ да одлучује о својој судбини.
Руси поручили, Косово вратите Србији а Америку Индијанцима (фото: AP Photo/ Jim Cole) -
Руси поручили, Косово вратите Србији а Америку Индијанцима (фото: AP Photo/ Jim Cole)

На налогу америчке амбасаде у Русији на Твитеру објављен је видео-снимак, на коме амбасадор одговара на питање твитераша: "Чији је Крим?".

"Не треба амбасадору постављати питање на које може да одговори сваки човјек који познаје међународно право. Крим, то је Украјина. За побољшавање руско-америчких односа, обнављање територијалне цјеловитости Украјине је апсолутно неопходно", одговорио је Хантсман.

Твитераши су оштро реаговали на изјаву америчког дипломате, поручујући му да је његов одговор — нетачан.

"Хантсмане, ти прво Америку дај Индијанцима, Косово — Србији, па дођи на Крим и питај људе гдје они хоће да живе. Ако Кримљани кажу теби да они хоће да се врате у Украјину, тада 'лај' на Русију, то ће бити демократски", пише Алекс.

И многи други твитераши и корисници интернета се слажу да за побољшање руско-америчких односа Сједињене Државе треба да признају да је Крим — руски, а да је Косово — српско.

На изјаву америчког амбасадора реаговали су и руски званичници. Замјеник предсједника комитета Савјета Федерације за одбрану и безбједност Франц Клинцевич је рекао да послије таквих изјава Хантсману неће бити лако да ради у Русији, док је сенатор Алексеј Пушков на свом налогу на Твитеру оцијенио да није на америчком амбасадору да даје такве оцјене.

Извор: Спутник