latinica  ћирилица
14/12/2017 |  15:58 ⇒ 18:50 | Аутор: РТРС

Након причињених штета због олујног невремена, почиње санација (ВИДЕО)

Радови на санацији кровава појединих зграда у бањалучком насељу Обилићево, оштећених у олујном невремену, почели су данас. И у Власеницу су стигле прве донације за помоћ у санирању кућа и школе.
Санирање штете - Фото: РТРС
Санирање штетеФото: РТРС

Станари зграде у улици Царице Милице у Бањалуци страхују да најлон који су сами постављали на кров неће издржати нову кишу. За поправку крова потребно им је око 14.000 марака. 

"Ми на рачуну имамо 2.000 марака тако да то сами не можемо. Оно што можемо је да сакупимо 5.000, а остатак једноставно не можемо", рекла је Мирјана Шарић.

У градској управи поручују да помажу колико могу, али да санирање штете остаје на станарима.

"Ми смо јутрос формирали комисију која на стамбеним објектима треба да утврди одређену штету и да видимо које су могућности да суфинансирамо или нешто помогнемо", истакао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Први и други павиљон студентског центра "Никола Тесла" евакуисани су у потпуности. Када ће се вратити у дом, студенти кажу не знају.

 

Прве донације за обнову оштећених објеката у Власеници пристигле су данас. Предузетник из Шековића донирао је основној школи Вук Караџић 1.000, а за два домаћинства по 500 марака.

"Свака помоћ је потребна. Ово стварно нисам нигдје видио, тако да бих позвао све људе да узму учешће у овоме", изјавио је предузетник из Шековића Митар Лазић.

Влада Српске задужила је ресорна министарства да предузму мјере да би биле саниране штете на образовним установама.