latinica  ћирилица
14/12/2017 |  15:46 | Аутор: РТРС

Додик дао подршку "ФИС трофеју Равна планина"

Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је данас Ски-центар "Равна планина" на Палама гдје је подржао развој ове туристичке дестинације, као и одржавање другог "ФИС трофеја Равна планина".
Ски-центар "Равна планина" -
Ски-центар "Равна планина"

Додик је истакао значај овог ски-центра за развој туризма и похвалио организацију трке у слалому, у којој учествује 86 такмичара из 26 земаља. Предсједник Српске рекао да је ће дати подршку оваквим пројектима јер доприносе развоју привреде у општини.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалио је власнику компаније "Мајнекс" Вељку Голијанину, нагласивши да је надљудским напорима у вријеме када нигдје нема снијега у окружењу успио испоштовати календар и организовати значајну спортску манифестацију.

"На Палама синоћ није било слободних смјештајних капацитета, што говори колико Пале у туристичком смислу добијају овим ски-центром. `Гондола` је дио приче онога што се дешава на Јахорини и увјерен сам да ће у будућности имати подршку и Владе и предсједника", рекао је Југовић.

На стазама Ски-центра "Равна планина" на Палама јутрос је почео други "ФИС трофеј Равна планина" на којем ће се до 17. децембра у ФИС тркама мушког и женског слалома такмичити 86 такмичара из 26 земаља. Организатор и златни спонзор такмичења је компанија "Мајнекс", а покровитељи овогодишњег "ФИС трофеја Равна планина" су Влада Републике Српске, Министарство трговине и туризма и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, те Министарство цивилних послова БиХ и Општина Пале.

Извор. СРНА