latinica  ћирилица
14/12/2017 |  12:00 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Отворен реконструисани тунел Каловита брда (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић, начелник општине Пале Бошко Југовић и директор Путева Српске Ненад Нешић, у Палама су отворили реконструисани тунел Каловита брда.
Отварање тунела - Фото: РТРС
Отварање тунелаФото: РТРС

За обнову овог тунела утрошено је око 1,5 милиона КМ.

Отварање тунела Каловита брда (Фото: РТРС)

Извођачи радова Романијапутеви обновили су асфалт, унутрашњу облогу тунела, тротоаре и расвјету.

Радови који су почели у октобру завршени су у рекордном року и прије планираних 90 дана.

Отварање тунела Каловита брда (Фото: РТСР)

Иначе, овај тунел изграђен је 1978. године и ово је прва велика реконструкција овог објекта, који је сигурно саобраћајна Капија Пала.

Реконструкција је још значајнија због предстојеће зимске сезоне на Јахорини, која ће данас бити свечано отворена. Отварању сезоне присуствоваће и предсједник и премијерка Српске, а биће организован богат забавни програм.

Предсједник и премијерка на Јахорини (Фото: РТРС)

Предсједник и премијерка су, прије свечаног отварања сезоне, упознали су се са радовима на гондоли на Јахорини.

Гондола ће се кретати од ресторана "Гондола" до врха главне стазе, гдје се налазе језера за вјештачко осњежавање стаза и још један нови објекат колиба "Гондола".

Намјена ове гондоле није само коришћење у зимској сезони већ и активно коришћење током цијеле године за панорамско разгледање.

Предсједник и премијерка на Јахорини (Фото: РТРС)

На Јахорини је одржан састанак делегација СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, које су предводили лидери странака Милорад Додик и Драган Човић. У делегацију СНСД-а су и потпредсједници странке Жељка Цвијановић и Марко Видаковић, члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац и генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, а у ХДЗ-а БиХ су високи функционери ове странке Борјана Кришто, Вјекослав Беванда, Маринко Чавара и Давор Чордаш.