latinica  ћирилица
13/12/2017 |  20:06 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Партизану пенал, Боаће оставио Звезду на +9!

Фудбалери Партизана и Црвене звезде одиграли су неријешено 1:1 у Хумској, у 156. "вјечитом дербију" којим је стављена завјеса на јесењи дио Суперлиге Србије.

Партизан је на свом стадиону водио од 62. минута поготком Сејдубе Суме из пенала, док је бод својој екипи донио Ричмонд Боаће, којем је то вјероватно посљедњи погодак у црвено-бијелом дресу.

Судија Милорад Мажић оправдано је послије 22 године досудио пенал за Партизан, због старта Вујадина Савића над Огњеном Ожеговићем, али ће послије утакмице задовољнији бити гости јер су сачували девет бодова предности у односу на највећег ривала.

Утакмица у Хумској почела је у пријатељском тону – судија Милорад Мажић поздравио се са обојицом тренера прије старта, а у првом минуту је Звезда два пута припријетила преко Срнића по десној страни.

Са оштром и не баш повезаном игром два тима кренула су у уводној фази, Леандр Тавамба је већ у петом минуту добио жути картон, а исту казну зарадио је Мирослав Вулићевић у 15, због ударца у око Александра Пешића.

У међувремену је Огњен Ожеговић промијешао Родића и Ле Талека, али није био концентрисан у завршници, да би на другој страни покушао Гелор Канга.

Већ у 20. минуту Мирослав Ђукић је морао да изврши принудну измјену и умјесто повријеђеног Марка Јевтовића убаци Милана Радина, потом је Вујадин Савић оштро стартовао на Ожеговићу, прије него што је Владимир Стојковић показао зашто је најбољи голман у земљи.

Репрезентативни голман спасио је своју екипу невјероватним рефлексом и уз много среће. На десној страни је Канга дивним дриблингом избацио Антонова, идеално центрирао у петерац гдје је Пешић покушао и готово сви су видјели лопту у мрежи, али не и чувар мреже "црно-бијелих".

Исти играч је неколико тренутака касније поново био бољи у дуелу са Пешићем, а финиш меча донио је интервенцију жандармерије испод јужне трибине. Према незваничним информацијама, органи реда пратили су навијаче Звезде који су били на јужној трибини, дијелу који припада њиховим ривалима.

Први дио игре затворен је шансом за Ожеговића који је био најбољи појединац свог тима, прво је Борјан његов ударац избио у корнер, а након ударца из угла лопта је отишла у гол аут и на паузу се отишло без голова.

Друго полувријеме само што је почело, а главни арбитар је морао да накратко прекине сусрет због бакљаде настале димом. Почетну прилику имао је Канга, када је покушао са ивице казненог простора, да би послије сата игре Партизан добио пенал.

Ожеговић је по ко зна који пут прошао по десној страни, Ле Талек је остао иза њега, а он преварио и Вујадина Савића. Дефанзивац Звезде је неопрезно уклизао, покупио противничког нападача и Мажић је оправдано показао на бијелу тачку.

Протести гостију су се наставили, иако они само могу да буду срећни јер Савић није добио други жути картон, а црно-бијели су имали прилике да шутну са бијеле тачке у дербију након 22 године. Одговорност је преузео Сејдуба Сума, гађао доњи лијеви угао, Борјан га је прочитао и имао лопту на руци, али је она ипак завршила испод пречке.

Од тог тренутка кренула је опсада гола Стојковића који је одлично реаговао у неколико наврата, да би са друге стране озбиљно припријетио Пантић са дистанце. Међутим, колосалну прилику у 78. минуту промашио је Ожеговић, када је добио идеално додавање Тавамбе и нашао се сам испред Борјана. Желео је да закуца лопту под пречку, она му је прешла преко ноге и завршила далеко поред гола.

Само шест минута касније стигла је казна за промашај – Крстичић је убацио лопту из корнера, она је избијена, а тамо је вратио Стојковић. Након гужве пала је у ноге Доналду, он је прослиједио лијево до Боаћија који изузетно прецизним ударцем погађа доњи десни угао за 1:1.

Гањанин се тако на најбољи могући начин опростио од клуба јер ће у јануару вјероватно отићи, а Звезда много задовољнија отићи на зимску паузу.

Извор: Б92