latinica  ћирилица
13/12/2017 |  19:52 | Аутор: РТРС

Ибрахимовић: Гвардиола се у Барселони понашао незрело

Фудбалер Манчестер Јунајтеда Златан Ибрахимовић изјавио је да се Пеп Гвардиола током заједничке сезоне у Барселони понашао незрело и стално "бјежао" од разговора и рјешавања проблема.
Златан Ибрахимовић(фото:atraktiva.in) -
Златан Ибрахимовић(фото:atraktiva.in)

- Првих шест мјесеци је било одлично, али је онда одлучио да мијења систем, тактику и није желио да ради са мном. Хтио сам да разговарам са њим, али сваки пут када бих ушао у свлачионицу он би истог тренутка изашао. Он је најнезрелија особа са којом сам имао прилику да сарађујем у каријери, јер људи рјешавају проблеме, а он то није радио. Мада, нећу да кажем да је лош човјек - изјавио је некадашњи репрезентативац Шведске за "Скај спорт".

Ибрахимовић је открио да је замјерио Гвардиоли што је цијелу тактику подредио најбољем играчу Барселоне Лионелу Месију, а да су сви остали фудбалери каталонског клуба били занемарени.

- Рекао сам му да жртвује све играче због Месија, а он ми је одговорио да не мисли да је то тачно, али да разумије шта сам желио да кажем обећавајући да ће ускоро порадити на рјешавању овог проблема - рекао је Ибрахимовић и додао да га је од тог тренутка Гвардиола непрестано остављао на клупи и прекинуо сваку конверзацију са њим.

Ибрахимовић је у Барселону стигао из Интера љета 2009, провео је у клубу само једну сезону и на 29 утакмица постигао 16 голова.

Са Каталонцима је освојио шпанско првенство, УЕФА Суперкуп, два шпанска суперкупа и Свјетско клупско првенство, да би се крајем љетњег прелазног рока 2010. године преселио у Милан.

Извор: Блиц