latinica  ћирилица
13/12/2017 |  16:44 ⇒ 16:45 | Аутор: РТРС

Радончић и на списку црногорских милионера

Центар за истраживачко новинарство (ЦИН) објавио је текст под насловом "Црногорски рај Фахрудина Радончића" о некретнинама и удјелима које у предузећима у Црној Гори има лидер Странке за бољу будућност.
Фахрудин Радончић (Фото: oslobodjenje.ba) -
Фахрудин Радончић (Фото: oslobodjenje.ba)

Како се наводи у тексту овог Центра, политички лидер и медијски магнат из Сарајева, Фахрудин Радончић, за двије године у Црној Гори стекао је некретнине и удјеле у предузећима вриједне више од 11 милиона КМ. Толико су коштала четири луксузна апартмана у црногорској марини "Порто Монтенегро"

Новац за улагања у сусједној држави црпио је из сарајевских фирми "Аваз“ и "Аваз-рото пресс“ које је средином 2012. године, након развода, уступио или продао супрузи Азри Радончић. Једну од некретнина платио је задуживши се за милионски износ у црногорској банци.

Иако формално није власник ова два предузећа, документи које је прикупио Центар за истраживачко новинарство показују да је Радончић задржао право да утиче на битне пословне одлуке "Аваз-рото пресса“, уређивачку политику "Дневног аваза“ те избор кадрова.

Центра за истраживачко нов инарство подсјећа да је лидер Савеза за бољу будућност у Црну Гору почео улагати недуго након Општих избора у БиХ 2014. године на којима је изгубио у утрци за Предсједништво БиХ. Посебно су га привлачиле некретнине у марини "Порто Монтенегро“, у Бококоторском заливу.

Извор: Агенције