latinica  ћирилица
13/12/2017 |  16:06 | Аутор: РТРС

Вигемарк: У БиХ неопходне промјене

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк поручио је данас у Мостару да су БиХ неопходне промјене, што, како је нагласио, подразумијева социо-економске реформе, те реформу образовања.
Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк -
Шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс Гунар Вигемарк

Вигемарк је на Инфо-дану у оквиру пројекта "ЕУ за вас", који ангажује младе из цијеле БиХ у промоцији питања од значаја за процес ЕУ интеграција, разговарао са студентима Економског факултета Универзитета у Мостару и Економског факултета Универзитета "Џемал Биједић".

Вигемарк је навео да је важно слушати студенте, нагласивши како је од њих чуо боље коментаре о социјално-економском стању, него од других становника БиХ.

"Желимо да чујемо мишљења младих о ситуацији у БиХ, њиховом животу и будућности те шта мисле о ЕУ. Импресиониран сам амбицијама и позитивним ставовима студената, упркос релативно негативном расположењу у земљи", истакао је Вигемарк.

Декан Економског факултета Универзитета у Мостару Мила Гаџић рекла је да нове генерације заслужују бољу будућност, те да ће у разговору са студентима сазнати шта млади људи мисле о процесу придруживања ЕУ.

Продекан Економског факултета Универзитета "Џемал Биједић" Велдин Овчина рекао је како ће се студенти потрудити да осмисле маркетиншку кампању која ће пробудити свијест јавности о потреби социјално-економских реформи у БиХ.

Извор: Срна