latinica  ћирилица
13/12/2017 |  15:44 | Аутор: РТРС

Кришто: Представнички дом ПСБиХ сутра ће разматрати сет закона о акцизама

Бх.парламентарци сутра ће се изјаснити о сету закона о акцизама, потврдила је предсједавајућа Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Борјана Кришто.
Борјана Кришто - Фото: РТРС
Борјана КриштоФото: РТРС


Ријеч је о сету закона које је већ усвојио Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, а који је услов за добијање друге транше средстава из кредита Међународног монетарног фонда и финансијских средстава Европске уније.

Кришто је навела да је на данашњој сједници Колегија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ утврђен дневни ред 54. сједнице овог дома на којем ће се наћи и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о акцизама БиХ. 
 
 Посланици ће на сутрашњој сједници одлучити да ли ће се о сету закона о акцизама изјашњавати по скраћеној или хитној процедури.

Кришто је објаснила да је Дом народа ПСБиХ препоручио да се Представнички дом ПСБиХ о Приједлогу закона о измјенама и допунама Закона о акцизама БиХ изјашњава по хитном поступку.

"Ми смо такав приједлог добили службено од једног дома и то се по аутоматизму ставља на Приједлог дневног реда. На Колегију Представничког дома ПСБиХ нисмо се усагласили. Ја сам то ставила на гласање на Проширеном колегију на темељу чије одлуке је сет закона стављен на дневни ред Представничког дома. Посланици ће се на сутрашњој сједници изјаснити да ли ће прихватити приједлог да се о приједлогу закона изјашњавамо по хитном, скраћеном или редовном поступку", рекла је Кришто.

Подсјећамо, у случају да парламентарци усвоје хитни поступак о сету закона о акцизама, неће се изјашњавати Комисија за финансије и буџет Представничког дома ПСБиХ.

Омјер снага у парламентарној комисији износи пет напрема четири и то за оне посланике који су били против измјена Закона о акцизама. Чланови Комисије су Предраг Кожул (ХДЗ), Салко Соколовић (СДА), Ненад Лалић (СДС), Дамир Бећировић (ДФ), Јасмин Емрић (А-СДА), Амир Фазлић (СДА), Мирсад Исаковић (СББ), Душанка Мајкић (СНСД) и Александра Пандуревић (СДС).

Извор: Кликс