latinica  ћирилица
13/12/2017 |  14:13 | Аутор: РТРС

Макрон долази на Санктпетербуршки економски форум

Предсједник Француске Емануел Макрон планира да учествује на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу као почасни гост, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
Емануел Макрон (фото:POOL) -
Емануел Макрон (фото:POOL)

- Што се тиче званичне инаугурације Тријанонског дијалога, церемонија би могла да буде одржана у оквиру првог засједања заједничког координационог савјета у присуству лидера Русије и Француске“ - истакао је Лавров.

- Одговарајућа платформа биће одржана идуће године на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, у чијем раду планира да учествује, како је најављено, француски предсједник Емануел Макрон као почасни гост. Сматрамо да ће, у сваком случају, до церемоније руски и француски координациони савјети бити спремни да представе шефовима држава конкретне планове и припремни материјал - појаснио је Лавров.

Такође је саопштио да се припрема први заједнички пројекат у оквиру Тријанонског дијалога, под називом Град будућности.

- Специфичност развоја друштвено-економских, транспортних, технолошких и еколошких аспеката живота мегалополиса, моноградова и малих градова поставља нове савремене изазове за савремено друштво. Обједињавање напора у циљу проналажења ефикасних рјешења за ове насушне проблеме представља савршен почетак рада форума - додао је руски министар.

Извор: Спутњик