latinica  ћирилица
13/12/2017 |  14:04 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Бањалука: Отворено дјечије игралиште у Алеји-Центар

У бањалучком насељу Алеја-Центар данас је отворено још једно игралиште, у оквиру акције изградње дјечијих игралишта у сарадњи са друштвено одговорним компанијама.
Бањалука - отворено ново дјечије игралиште - Фото: СРНА
Бањалука - отворено ново дјечије игралиштеФото: СРНА

Процијењена вриједност игралишта износи око 35.000 КМ, а извођач грађевинских радова је предузеће "Грађење Ђурић", саопшштено је из Градске управе.

Игралиште су свечано отворили градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и Иван Лубурић, директор "Кроација осигурања" за БиХ, које је и донатор.

Радојичић је истакао да је ријеч о десетом отвореном игралишту и да је до сада кроз донације у опреми и радовима у акцији обезбијеђено више од 700.000 КМ.

"Најважније је да смо добили задовољне родитеље и дјецу, односно много задовољних Бањалучана изграђеним игралиштима", рекао је Радојичић и најавио за сутра отварање нова два игралишта у насељу Борик.

Он је нагласио да је Алеја-Центар насеље са много младих, брачних парова и дјеце и да је један од приједлога самих становника био више простора и садржаја за дјецу, те захвалио компанији "Кроација осигурање" што је препознала значај акције.

Директор "Кроација осигурања" за БиХ Иван Лубурић захвалио је градоначелнику и његовом тиму на, како је рекао, идеји за акцију кроз коју су се могли доказати као друштвено одговорна компанија.

"Драго ми је да овдје станује много младих породица. У центру пословања и вриједности `Кроација осигурања` више од 130 година на овим просторима јесте управо породица, дјеца и млади нараштаји. То су наше вриједности дугорочне, у њих улажемо и желимо да се препознају на тржишту", нагласио је Лубурић.

Лубурић и директор пословне једнице ове компаније у Бањалуци Владимир Жгањец уручили су донацију у опреми Центру за предшколско васпитање и обрзовање.

На дјечијем игралишту постављено је неколико савремених реквизита за игру, као што су мултифункционална кула робот, клацкалица, љуљашка и њихалица.

Комплетно игралиште изграђено је према најсавременијим свјетским стандардима и у складу са прописима о безбједности дјеце и корисиника.

Испод сваке справе је постављена антистрес гумена подлога, а игралиште је намијењено за дјецу узраста од три до 12 година. Осим реквизита за игру, постављене су клупе и канте за отпатке.

Извор: СРНА