latinica  ћирилица
13/12/2017 |  14:01 | Аутор: РТРС

Осам Алжираца спријечено у илегалном преласку границе

Службеници Јединице граничне полиције Требиње спријечили су данас осам држављана Алжира у илегалном преласку границе.
Гранична полиција - илегални имигранти (архив) - Фото: СРНА
Гранична полиција - илегални имигранти (архив)Фото: СРНА

Алжирци су откривени у граничном појасу на подручју Билеће, а на територију БиХ стигли су из Црне Горе, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Припадници Јединице граничне полиције Горица јуче су у илегалном преласку границе на подручју Посушја открили Алжирца и Пакистанца који нису посједовали идентификационе документе.

Они ће бити предати припадницима Службе за послове са странцима на даље поступање.

На Граничном прелазу Орашје јуче је ухапшено лице чији су иницијали З.В, које потражује Основни суд у Бихаћу због преваре, а Полицијска станица Бихаћ због утаје.

Дан раније, 11. децембра, на истом прелазу при изласку из БиХ ухапшен је држављанин БиХ и Хрватске чији су иницијали А.Ј, јер га потражује Општински суд у Тузли због кривичног дјела оштећење туђе ствари. Он је предат службеницима Судске полиције Орашје.

При уласку у БиХ на Граничном прелазу Брод ухапшен је држављанин БиХ и Србије чији иницијали су М.М. јер је за њим Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево расписало потрагу због шумске крађе.

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево су на лету за Келн ухапсили жену са иницијалима Е.О. након што је установљено да је потражује Општински суд у Живиницама ради издржавања казне затвора. Она је предата службеницима Одјељења судске полиције Кантона Сарајево.

Извор: СРНА