latinica  ћирилица
13/12/2017 |  13:46 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Давидовић: Штићеницима Дома "Рада Врањешевић" обезбиједити посао

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је данас да друштво треба да учини све да штићеници Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" након школовања добију посао.
Бањалука - никољданска приредба у Дому "Рада Врањешевић" - Фото: СРНА
Бањалука - никољданска приредба у Дому "Рада Врањешевић"Фото: СРНА

Давидовићева наглашава да је изузетно важно да дјеца након изласка из ове установе добију запослење и крену у самосталан живот.

"Када су економски независни они ће себи знати да организују живот. То су млади људи који су добили основу у овој установи и сви заједно треба да нађемо начин да добију запослење", рекла је Давидовићева, која је данас присуствовала никољданској приредби поводом крсне славе Дома "Рада Врањешевић".

Она је навела да управа Дома води рачуна о томе и неке од својих штићеника који заврше факултет запосли у овом дому као васпитаче.

"Сви заједно морамо још више пружити подршку овом дому", истакла је Давидовићева и штићеницима Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" пожељела срећно одрастање и предстојеће празнике.

Директор Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут рекао је да у овој установи тренутно борави 87 дјеце, од беба до студената.

"Тренутно имамо три студента, а раније смо имали пет. Два студента су завршила факултет и вратили се у своје општине, гдје покушавамо да им нађемо посао", напоменуо је Кајкут.

Наводећи да дјеца узраста до три године могу бити привремено у оваквим установама, Кајкут каже да се у Дому тренутно налази шесторо дјеце старости до три године.

Он је рекао да су представницима спортских колектива у којима дјеца из Дома бесплатно тренирају и културних установа које пружају бесплатне услуге штићеницима овог дома данас уручени поклони и захвалнице.

Извор: СРНА