latinica  ћирилица
13/12/2017 |  13:05 ⇒ 13:06 | Аутор: РТРС

Депортација осумњичених за ратне злочине

Више од десет осумњичених за ратне злочине откривено је, процесуирано и депортовано у протеклој деценији из САД у БиХ, речено је на данашњем састанку делегација Тужилаштва БиХ и Имиграционе и царинске службе САД.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Из Тужилаштва БиХ је саопштено да ове двије институције имају добру и континуирану дугогодишњу сарадњу у откривању, идентификовању и процесуирању лица која су учествовала у ратним злочинима, а успјела су да емигрирају у САД након завршетка рата у БиХ.

Заједничка мисија и циљ представника ове двије институције је борба против некажњивости и скривања осумњичених за ратне злочине како би сви били приведени правди.

Централне теме састанка односиле су се на питања у вези са владавином права и заједничком сарадњом у борби против некажњивости ратних злочина.

Састанку су присуствовали вршилац дужности главног тужиоца БиХ Гордана Тадић, са сарадницима Изетом Одобашићем и Станком Благићем, те представници Имиграционе и царинске службе САД Мајкл Мекејн и Мајкл Меквикер, као и руководилац Јединице за истраге починилаца кршења људских права и ратних злочина Марк Пафер.

Извор: Срна