latinica  ћирилица
13/12/2017 |  12:09 ⇒ 12:25 | Аутор: РТРС

Бијељина: Приједлог за ново кредитно задужење од 6,5 милиона КМ

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић упутио је Скупштини града приједлог за нови кредит од пет милиона КМ, што са каматом подиже задужење града за 6,5 милиона КМ.
Мићо Мићић - Фото: СРНА
Мићо МићићФото: СРНА

У приједлогу се наводи да је годишње кредитно задужење Бијељине по постојећим кредитима седам милиона КМ, уз оцјену да ни са новим кредитом задуженост не прелази законски дозвољених 18 одсто од укупних годишњих прихода локалне заједнице.

Нови кредит намијењен је за финансирање капиталних пројеката у 2018. години.

За финансирање наставка изградње канализације у граду планирано је 1,8 милиона КМ, док је 2,3 милиона КМ намијењено за изградњу и реконструкцију путева, уређење Индустријске зоне два, Новог градског гробља, инвестиције за Градску топлану и експропријацију земљишта за изградњу дринског насипа.

За завршетак изградње петоразредне подручне школе и вртића у насељу Лединци предвиђено је 450.000 КМ, изградњу фарме за Пољопривредну школу 150.000 КМ, наставак изградње зграде Центра за социјални рад са Дневним центром за дјецу са посебним потребама 100.000 КМ.

Из новог кредита 50.000 КМ је намијењено за почетак изградње подручног одјељења школе у Горњем Магнојевићу, 50.000 КМ за реконструкцију објекта Соколског дома у центру Бијељине и 100.000 КМ за реконструкцију објекта спортске сале у Рачанској улици.

О новом кредиту одборници ће се изјаснити на сједници Скупштине града у петак, 15. децембра, а скупштинска подршка основ је за добијање сагласности од Министарства финансија Републике Српске за кредитно задужење.

Извор: СРНА