latinica  ћирилица
13/12/2017 |  12:04 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Управа крим полиције изузела документацију из Подручне јединице РУГИП-а Теслић

Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове саопштила је да су припадници Министарства унутрашњих послова изузели одређену документацију из Подручне јединице управе у Теслићу, те обавили информативни разговор са поступајућим референтом.
Општина Теслић - Фото: РТРС
Општина ТеслићФото: РТРС

Припадници Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске по налогу Окружног тужилаштва Добој обавили су разговор са већим бројем лица у Теслићу запослених у општинској управи и теслићкој испостави РУГИП-а.

Обављен је разговор са лицима запосленим у једном приватном предузећу, због сумње у против-правно прибављање вишемилионске користи, сазнаје РТРС.

Према сазнањима, буџет општине Теслић оштећен је за 3,6 милиона марака, а ријеч је о предмету земљишта предузећа "ПРОМТЕС".

Како је за РТРС потврђено полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске, под надзором Окружног јавног тужилаштва Добој, предузимају активности на расвјетљавању кривичних дјела "Злоупотреба службеног положаја или овлаштења" и "Фалсификовање исправа" КЗРС.

Наиме, за више лица запослених у Републичкој управи за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске, Подручна јединица Теслић, и у једном привредном друштву са сједиштем у Теслићу, постоји основ сумње да су за ово привредно друштво прибавили противправну имовинску корист у износу од око 3.600.000 КМ, те за исти износ оштетили буџет општине Теслић.

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције изузели су потребну документацију, те ће након проведене криминалистичке обраде над извршиоцима наведених кривичних дјела надлежном тужилаштву поднијети извјештај о почињеним кривичним дјелима.