latinica  ћирилица
13/12/2017 |  11:22 ⇒ 11:24 | Аутор: РТРС

У децембру привремено затворено 20 објеката

Инспектори Пореске управе Републике Српске у децембру су обавили укупно 107 контрола и привремено затворили 20 објеката због неиздавања фискалних рачуна.
Фискални рачун - Фото: РТРС
Фискални рачунФото: РТРС

Мјере привремене забране обављања дјелатности у трајању од 15 дана изречене су за пет пореских обвезника на подручју које покрива Подручни центар Бањалука, те по четири на подручјима центара Бијељина и Добој, саопштено је из Пореске управе Српске.

Током контрола је издато и 48 прекршајних налога на укупан износ казни од 31.500 марака.

У саопштењу се подсјећа да Пореска управа појачане контроле обавља у оквиру кампање "Корак предузми, рачун узми" чији је циљ подизање свијести грађана о значају узимања фискалног рачуна, јер се тако доприноси борби против сиве економије и повећава економска снага Српске.

Инспектори Пореске управе ће и у наредном периоду појачане контроле обављати сваког радног дана, али и у дане викенда, и то у смјенама.

Из Пореске управе позивају пореске обвезнике да поштују законске прописе у овој области и себе не доведу у ситуацију да у вријеме божићних и новогодишњих празника буду привремено затворени на период од 15 дана због неиздавања фискалног рачуна.

Извор: Срна