latinica  ћирилица
12/12/2017 |  19:46 ⇒ 22:25 | Аутор: РТРС

Демобилисани припадници такозване Армије БиХ на удару Електропривреде БиХ

Демобилисаним борцима који протестују испред зграде Владе Федерације БиХ у Сарајеву, поштар је јутрос уручио рачун за електричну енергију.

Грађани БиХ у просјеку чекају 125 дана на прикључак електричне енергије, међутим спор систем очито се није одразио на демобилисане борце испред зграде Владе Федерације БиХ у Алипашиној улици с обзиром на то да су у много краћем року добили прикључак на електричну енергију.

Никоме није јасно како су уопште демонстранти који су испред Федералне владе поставили шаторско насеље могли постати купци електричне енергије од Електропривреде БиХ. Наиме, сваки крајњи купац дужан је Електропривреди БиХ поднијети захтјев за претходну електроенергетску сагласност за крајњег купца у којем мора навести адресу пребивалишта или адресу сједишта.

Осим тога, потенцијални купац електричне енергије у захтјеву јасно мора попунити која је намјена објекта у којем уводи струју, односно да ли је ријеч о стамбеном, пословном, стамбено-пословном, или неком од осталих објеката.

У рачуну за електричну енергију који је стигао демонстрантима јасно је наведено да се он односи на потрошену енергију на адреси Алипашина 41 гдје се налазе Влада Федерације БиХ и Централа Социјалдемократске партије БиХ.

Извор: Блиц