latinica  ћирилица
12/12/2017 |  18:49 ⇒ 22:27 | Аутор: РТРС

Гајанину уручена плакета Конфучијевог института

Вршиоцу дужности ректора Универзитета у Бањалуци Радославу Гајанину данас је у граду Ксиан у кинеској покрајини Шанси на конференцији Конфучијевих института уручена плакета новооснованог Конфучијевог института у Бањалуци, који се на овај начин придружио породици од 525 ових института у 146 земаља широм свијета.
Гајанин, награда - Фото: РТРС
Гајанин, наградаФото: РТРС

Гајанину је плакету, пред 2.000 делегата у саставу ректора, научних истраживача и професора из читавог свијета, уручила потпредсједник Државног вијећа Кине Лиу Јандунг, саопштено је из бањалучког Универзитета.

Гајанин је имао прилику да се упозна са директором Одјељења за планирање Сједишта Конфучијевих института Цао Диефенгом и представити му сараднике који су радили на оснивању овог, за Републику Српску, важног пројекта.

Делегација Универзитета у Бањалуци, у којој су осим Гајанина били и проректор за међународну сарадњу Биљана Антуновић и директор Конфучијевог института на бањалучком Универзитту Љиљана Стевић, на 12. Конференцији боравила је на позив Конфучијевог института (Ханбан).

Делегација Универзитета у Бањалуци је са партнерским Универзитетом из Тиањина имала интензивне радне састанке на којима су дефинисани статут Конфучијевог института, акциони план, те задаци за наредни период.

Универзитет је представио директора Конфучијевог института Јин Цаи, која ће у Бањалуци заједно са Стевићевом, водити Конфучијев институт.

Извор: СРНА