latinica  ћирилица
12/12/2017 |  18:30 ⇒ 21:34 | Аутор: РТРС

Правобранилаштво тужи град Добој због продаје пословног простора (ВИДЕО)

Расплиће се клупко у случају спорне продаје пословног простора "Вечерњих новости" у Добоју!
Добој - спорна продаја - Фото: РТРС
Добој - спорна продајаФото: РТРС

Републичко правобранилаштво подноси тужбу против града Добоја, због незаконитости у продаји туђег пословног простора. Интерном истрагом, неправилности је утврдила и Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове.

На адресу града Добоја стиже тужба из Правобранилаштва Српске.

Да је случај пословног простора "Вечерњих новости " пун пропуста потврдили су и у РУГИП-у. У допису који су нам доставили наводе да је Подручна јединица у Добоју на спорни простор уписала два власника 1/1 . До тих сазнања дошло се интерном истрагом у овој Подручној јединици, на основу списа предмета, налаза вјештака геодетске струке и увиђаја на лицу мјеста.

До више уписа је очито дошло довођењем Подручне јединице у Добоју у заблуду, с обзиром да су у тлоцртима пословног простора наведени различити бројеви под којима се исти води на терену. С обзиром да се то ипак десило, наложено је Подручној јединици Добој да огласи ништавним све касније засноване уписе, о чему ће уписани носиоци права својине бити обавијештени.

Ништавним би требали да буду упис власништва на Град Добој, а касније и уписи на оба купца . Ко је Подручни центар у Добоју довео у заблуду захтијевајући да Град буде уписан као власник простора у допису из РУГИП –а се не наводи ,али би одговор на то требало да дају полиција и тужилаштво. Надзор над уписом имовине наложила је в.д. директорке РУГИП-а након захтјева "Вечерњих новости", које су указале да Град Добој незаконито отима и продаје њихов пословни простор , што су из Градске управе негирали.

Из Градске управе су тврдили да је простор њихов ,чиме су правдали и продају на коју их ,како кажу, обавезује закон. То је омогућило да купац,како се показало,близак градској власти , за мале паре дође до атрактивног простора у центру града. Трансакција би највјероватније тако и завршила да се у све нису умијешале "Вечерње новости" .