latinica  ћирилица
12/12/2017 |  17:01 | Аутор: РТРС

Вулин: Заев није одржао ријеч

Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да македонски премијер Зоран Заев није одржао ријеч када је рекао да Приштина треба да рачуна на подршку Македоније "у свим процесима".
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Вулин је реаговао на одговор Заева, који је на питање да ли ће Скопље подржати чланство самопроглашеног Косова у Унеску, рекао да Приштина треба да рачуна на подршку Македоније "у свим процесима".

"Као што је предсједник Александар Вучић мјесецима раније најавио, македонски премијер није одржао ријеч", рекао је Вулин.

Он је подсјетио да је Заев, иако је јавно дао обећање да ће бити уздржан о питању чланства Косова и Метохије у Унеску и да ће то бити доказ пријатељства према Србији, одлучио да подржи Приштину.

"Показао је тако Заев да Вучић добро познаје и људе и прилике, али и шта македонски премијер заиста мисли о Србији", навео је Вулин у саопштењу, које су пренијели београдски медији.

Он је поручио да су Србија и њен предсједник пријатељи Македоније и њених грађана, али да "премијер Македоније то не умије да поштује".

Македонски премијер је, одговарајући на питање да ли ће Скопље подржати чланство Косова у Унеску, изјавио да Приштина треба да рачуна на подршку Македоније "у свим процесима".

"Истовремено, знате да је и Србија наш сусјед тако да је важно добросусједство са свим земљама. Ми се надамо да ће се питања ријешити билатерално, а ми ћемо да будемо овдје да таква питања подржимо", навео је Заев.

Извор: СРНА