latinica  ћирилица
12/12/2017 |  13:47 | Аутор: РТРС

Федерер: Повратком Мареја и Ђоковића биће тешко освојити турнир

Швајцарски тенисер Роџер Федерер потврдио је да ће сљедеће сезоне сигурно играти на Аустралијан Опену, Вимблдону и УС Опену, а да ће наступи на осталим турнирима зависити од тога да ли ће бити максимално спреман.
Роџер Федерер - Фото: BBC
Роџер ФедерерФото: BBC

Федерер сматра да ће сљедећа година бити пуно тежа за освајање турнира јер се на терен враћају играчи који су због повреда у 2017. години пропустили већи дио сезоне.

- Сљедеће године нећу имати прилику да доживим исте емоције као у 2017. години. Можда неће бити толико добра, али током свих ових година успио сам да изненадим сам себе. Повратак Ђоковића, Мареја, Вавринке, Раонића и Нишикорија вјероватно значи да ћу освојити мање турнира - рекао је Федерер.

Додао је да је његов циљ да игра још неколико година на врхунском нивоу и да ће сљедеће сезоне сигурно наступити на три Грен слем турнира.

- Све је отворено када је ријеч о плану мог тренирања. Циљ ми је да играм још неколико година иако сигурно није ријеч о деценији. Аустралјан Опен, Вимблдон и УС Опен су реални циљеви за сљедећу годину, а између тих турнира ћу одлучити за који ћу бити стопостотно спреман - навео је један од најбољих тенисера свих времена.

Извор: Агенције