latinica  ћирилица
12/12/2017 |  10:50 | Аутор: РТРС

Бореновић: Власт не интересује стабилан политички амбијент

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је данас у Бањалуци да се показало да власт у Републици Српској не жели да прави било какав договор у вези с нормализацијом односа у Народној скупштини и Српској, те да их, како каже, не интересује стабилан политички амбијент.
Бранислав Бореновић - Фото: РТВ Слобомир
Бранислав БореновићФото: РТВ Слобомир

"Одлучили су да Народну скупштину претворе у институцију која им је, нажалост, нужно зло да би провели неколико законских рјешења и аката по хитном поступку, што је типично уставно и правно насиље", рекао је Бореновић новинарима у Народној скупштини.

Посланик ПДП-а Миленко Вићановић је рекао данас да враћа посланички мандат колеги из Градског одбора ПДП-а Бијељина Цвијетину Вилотићу, јер је обављао двије функције - народног посланика и директора АД "Комуналац" Бијељина.

"Један човјек не треба обављати двије функције, па сам одлучио да задржим мјесто директора у 'Комуналцу'. Нисам имао притиске и нисам у сукобу интереса", рекао је Вићановић.

Бореновић је похвалио ову одлуку и додао да она треба да буде примјер за друге партије и њихове посланике у Народној скупштини, који су истовремено директори или извршни директори у предузећима и посланици.

Извор: СРНА