latinica  ћирилица
12/12/2017 |  10:04 ⇒ 10:49 | Аутор: РТРС

Требиње: Реконструисано Одјељење за гинекологију и акушерство

Болница Требиње добила је модерно Одјељење за гинекологију и акушерство, након што је урађена комплетна реконструкција 350 метара квадратних простора, у шта је уложено 120.000 КМ, рекао је директор ове здравствене установе Васо Мијановић.
Требиње - болница (Фото:trebinjelive) -
Требиње - болница (Фото:trebinjelive)

Радови су финансирани из Фонда солидарности Града Требиња, а један дио новца су обезбиједили и донатори.

У оквиру радова реконструисан је и одсјек за неонатологију, који обухвата три просторије, чиме су створени знатно бољи услови за боравак беба.

Мијановић каже да је у Одјељењу за гинекологију и акушерство први пут након 45 година урађена реконструкција тоалета, који су због неусловности породиљама представљали један од највећих проблема током боравка, те водовод, канализација, инсталације, керамика, дрвенарија, отвори, као и собе.

- Веома нам је битно да породиље, које долазе из свих општина источне Херцеговине, имају уређене и чисте просторије, адекватне услове за боравак и, надамо се, да ће сваке године бити све већи број беба - каже Мијановић.

Он је додао да Одјељење за гинекологију и акушерство има укупно 24 кревета, те да је планирано да буде урађена и соба апартманског типа.

Болница Требиње (фото:trebinjelive)

Менаџмент Болнице улаже велике напоре не само на уређењу објекта, већ и на обезбјеђивању савремених апарата, па је прије реконструкције средствима ове здравствене установе купљен и нови гинеколошки ултразвук, а од донације Владе Јапана набављен је и нови ЦТ уређај.

На објекту Болнице ове године су замијењени сви отвори, а почетком наредне планирано је да почне друга фаза пројекта "Енергетске ефикасности" и да буде урађен систем гријања и хлађења цијелог објекта.

Извор: Срна