latinica  ћирилица
12/12/2017 |  09:22 | Аутор: РТРС

РСБ: Терористи планирали самоубилачке нападе током празника

Руска Федерална служба безбједности открила је терористичку групу која је планирала да изврши нападе уз учешће бомбаша самоубица током предстојећих празника и уочи предсједнчких избора, саопштио је директор ове агенције Александер Бортников.

Група је била састављена од људи из централне Азије.

"Јуче, као резултат специјалне операције ФСБ у региону Москве, елиминисана је активност групе људи из централне Азије, који су планирали терористике нападе, укључујући бомбаше самоубице током празника Нове године и предсједничке кампање", рекао је Бортников.

Он је додао на састанку Националне антитерористичке комисије да су од терориста заплијењене експлозивне направе и да су уништени оружје и муниција у лабораторији у којој су производили свој арсенал, пренио је "Спутњик".

Бортников је објаснио да међународни терористички лидери покушавају да створе упоришта терористичких активности у различитим руским регионима.

Он је рекао да "бандитске јединице" бивших милитаната из Сирије сада представљају реалну пријетњу послије пораза "Исламске државе", пошто многи планирају да се врате у Русију.

Извор: СРНА